Det skal du vide om kviklån

Alt her i livet koster penge. Og netop penge og økonomi er for rigtig mange mennesker en stressfaktor i hverdagen, en grund til bekymring og måske endda basis for at føle sig ulykkelig. Penge er nemlig kun et problem, hvis man ikke har dem.

Det med småt

Det er et privilegium at være i en position, hvor man kan låne penge af venner eller familie. Hvis man tager et lån i sin bank eller finder et kviklån på nettet, er der meget, der står skrevet med småt.

Det er ikke alle, der er lige godt udstyrede til at kunne navigere i den finansielle verden med renter, løbetider og alle de andre begreber, der melder sig på banen, når det handler om lån.

Dette betyder, at alt for mange ender på dybt vand efter at have lånt penge uden at være klar over de vilkår, der lå til grund for lånet. I værste tilfælde kan det resultere i, at man er nødsaget til at tage endnu flere lån for at kunne afbetale det oprindelige lån.

Det er ikke en situation, man skal ønske sig at være i, og derfor er det meget vigtigt at læse det, der står med småt.

Startprisen er vigtig

Der findes mange forskellige lån, man kan vælge, hvis man skal låne penge nu. Stort set den eneste betingelse er, at man er myndig.

Når man tager et lån, er der en anden ting, der altid gør sig gældende, uanset hvilken type lån, der er tale om. Om det er et lån på en million kroner eller 1000 kroner, er der et etableringsgebyr. Betydningen ligger i ordet: når man opretter et lån, vil der altid være et bestemt etableringsgebyr, som er bestemt af låneudbyderen. Selve etableringsgebyret kan variere fra udbyder til udbyder, men det vil altid være der.

Det er værd at bruge noget tid på at undersøge, om man kan få et lån med et mindre etableringsgebyr, end hvad man er blevet tilbudt hos den første udbyder, man er i kontakt med. Den samme opmærksomhed er god at have i forhold til løbetid og renter.