Hvad én ting?

Et par uger siden spurgte jeg mine læsere, hvad det vigtigste spørgsmål var i deres forretning. Hundredvis reagerede med en række svar, men en af de mest almindelige var, “Hvordan får jeg alt, hvad der skal gøres færdig?”

Heldigvis, jeg har et svar på dette spørgsmål, men som mange ting i livet, det bærer både gode og dårlige nyheder. Den gode nyhed er, hvis du er en af de heldige få adgang til ubegrænsede ressourcer, kan du få alt gjort.

Men det er virkelig de dårlige nyheder, er det ikke.

Fordi jeg ved, at blandt hele folket – har ikke en eneste af dem – ikke en – adgang til ubegrænsede ressourcer. Selv ledere jeg arbejder med hvis budgetter køre hundredvis af millioner – selv de ikke har ubegrænsede midler. De skal selv træffe valg og afvejninger.

Earl Nightingale spurgte engang på spørgsmålet, “hvad én ting ville du gøre hvis du vidste, du ikke kunne?” Og Jack Palance Curly i byen Slickers, stillede et lignende spørgsmål: “Hvad er den ene ting?”

Deres spørgsmål indeholder frø af svaret på dette dilemma.

Fordi alle ting på din tallerken ikke er skabt lige. De er ikke alle vigtige. De ikke alle har den samme indvirkning, de samme afhængigheder, den samme mulighed for belønning.

Og selv hvis du tror, de gør, ved nærlæsning vil du finde de ikke.

Tricket er naturligvis, at finde ud af den ene ting, der betyder mest…

Lige nu…

Og fokus på der.

Af alle ideerne jeg har sigtes gennem i min rolle som en executive coach og business coach blandt de mest relevante er begrebet offer. Min definition er at give afkald noget af værdi for noget af endnu større værdi.

Offer er nøglen. Du er nødt til at give slip på din tilknytning til de fleste ting på din tallerken, og finde ud af, hvad ting er af største værdi.

Du får ikke alt gjort, og du kan ikke få alt vigtigt gjort. Hvis du vælger godt, og er villig til at ofre resten, kan du få de mest vigtige ting gjort. Ved at give slip på resten, alt væsentlige, alt afgørende, alt kan epokegørende være gjort.

Kan du forestille dig, hvad livet ville være som hvis du bare arbejdede på ting, der var epokegørende?

Mens dette virker enkelt, indlysende selv, de fleste af os har kæmpet med det hele vores liv.

Du har nok problemer med at finde ud af, fra dag til dag, hvad der vil gøre den største forskel. Jeg ville være villig til at vædde på, at hvis du tager et kig, du sandsynligvis ikke kan selv finde ud af, hvilke kriterier der er.

Så lad os gå tilbage til Earl Nightingale spørgsmål: Hvad én ting ville gøre hvis du vidste, du kunne ikke?

Se på tingene på huskelisten på denne måde:

Hvad vil have den største effekt?

Hvad vil give den største indtægter og overskud?

Hvad vil åbne dørene for den fremtid, du ønsker?

Hvad har den stærkeste muligheden for succes?

Hvad har den største belønning til risiko ratio?

Hvad vil give dig den fineste afkast af din investering?

Hvad vil frigøre mest tid?

Hvad vil frigøre de fleste ressourcer?

Hvad vil hjælpe dig med at realisere din succes strategi?

Og hvad vil bringe dig tættest på dine mål?

Hvis du kan først finde ud af hvilke blandt disse spørgsmål er mest relevante for dig, og svare dem for alle dine projekter, kan du placere tingene på din tallerken ifølge hvad der betyder mest og er absolut nødvendigt.

Og når du gør det, du kan finde ud af hvilke blandt alle de forskellige opgaver har du skal – nej, skal – få din opmærksomhed.

DE ER KUN DEM, DU ARBEJDER PÅ.

Få dem gjort, og hvis du har tid tilovers, vende din opmærksomhed på den næste batch.

Jeg kalder det strategiske fokus. Regne ud, hvad der virkelig vil klippe din verden. Regne ud, hvad der virkelig skal levere varen. Og arbejder på disse ting.

Kun tingene.

Resten af det bliver simpelthen nødt til at vente.

Måske for evigt.

Hvis du kan wrap dit sind omkring dette en enkel idé, bliver regne ud, hvad de skal gøre næste temmelig nemt. Og fordi du fokusere din energi på par ting i stedet for mange, tingene bliver gjort.
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.